H | Expertises | Directie & Toezicht

Directie & Toezicht.

Uitvoeringsbegeleiding en projectmanagement voor een succesvolle uitvoering

Een toezichthouder houdt dagelijks toezicht op de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Er wordt gecontroleerd of er conform bestek/opdracht en tekeningen wordt uitgevoerd. Een toezichthouder is het eerste aanspreekpunt bij vragen tijdens de uitvoering. Dagrapporten worden bijgehouden waarin werkzaamheden en producties worden opgeschreven en andere bijzondere zaken. De toezichthouder bewaakt de kwaliteit, planning, administratie, veiligheid en controleert en rapporteert aan de directievoerder en heeft normaal verder geen bevoegdheden. Er wordt vaak gezegd dat de toezichthouder de ogen en oren van de directievoerder is.

Een directievoerder heeft wel bevoegdheden en is hiervoor gemandateerd. De directievoerder bewaakt het contract, financiën en de projectorganisatie. Bouwvergaderingen worden door de directievoerder (of projectleider) voor gezeten. De scheiding tussen toezicht en directievoering is echter heel klein en er moet goed samengewerkt worden.  Het is vaak een tweespan.

Buro Twin heeft veel ervaring met directievoering en toezicht. Veelal is  een van de twee personen iemand vanuit de opdrachtgever. Dit wordt door alle partijen als prettig ervaren.

 

Heeft u een project waarbij wij u kunnen ondersteunen dan helpen wij u graag.

Roy Nieuwe Weme

Roy Nieuwe Weme

T: 06 1134 4999
roy@buro-twin.nl

Werk samen met TWIN.

Behoefte aan creatieve oplossingen en betrokken vakmanschap? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Andere expertises.