H | Projecten | Campus Universiteit Twente

Campus Universiteit Twente.

Fietsvriendelijke Universiteit Twente

In 2020 is er vanuit de Universiteit Twente de wens gekomen om de Campus in te richten als 30 km/u gebied om zo tezamen met aanpassingen aan de openbare ruimte de campus fietsvriendelijk te maken. Buro Twin heeft vanaf het eerste moment mee kunnen denken met de opdrachtgever in oplossingen om de Campus her in te richten. Zo zijn bestaande asfaltverhardingen voorzien van toplaag van Possehl.

De hoofdentree van de Campus is voorzien van een ovonde. De bestaande kruising was onoverzichtelijk waardoor er onveilige situaties ontstonden. Een traditionele rotonde zorgde voor te weinig verkeersafwikkeling waardoor er na simulatiemodellen voor een ovonde is gekozen.

Duurzaamheid was een van de gunningscriteria die tijdens de tenderfase uitgevraagd is. Zo is er gekozen voor de wegen die gereconstrueerd werden een deklaag van CO2-etend asfalt te voorzien. Tijdens deze aanleg is er gebruik gemaakt van het onderzoeksinstituut Aspari om de aanleg te monitoren en deze gegevens te gebruiken om de verwerking van asfalt te verbeteren.
Buro Twin heeft in dit project de projectleiding, contractmanagement, ontwerp/bestek en directievoering/toezicht op zich genomen.

Opdrachtgever.

Campus Universiteit Twente

Locatie.

Hengelo

Werkzaamheden.

  • Werkzaamheden invullen
  • Werkzaamheden invullen
  • Werkzaamheden invullen

Samenwerken.

Behoefte aan creatieve oplossingen en betrokken vakmanschap? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Shopping Basket