H | Projecten | Klimaatplein Hogeschool Saxion Enschede

Klimaatplein Hogeschool Saxion Enschede.

Een duurzaam en klimaatbestendig schoolplein!

Het huidige plein aan de ingang van Hogeschool Saxion is groot en leeg. In de zomer is het er vaak erg warm en in de seizoenen wanneer het veel regent, watert er (te) veel water af op het riool. Niet echt een plein wat het gehele jaar door een aantrekkelijke plek is om te zijn. Juist omdat Saxion veel innovatieve oplossingen heeft op het gebied van water, is er gevraagd aan studenten van Saxion om dit plein aantrekkelijker en klimaatbestendiger te maken. Maar ook kan het plein bijdragen aan meer waterbewustzijn bij studenten, medewerkers en de omgeving van de school. In het ontwerp van de studenten wordt het plein onder andere voorzien van meer groen en schaduw en een als wadi ingerichte groene waterberging. Daarmee neemt het verharde oppervlak af met ruim 30% en wordt de afvoer op het riool zeer verminderd.

Saxion heeft Buro Twin gevraagd om vanaf de initiatiefase mee te denken met de opdrachtgever. Er waren wensen en eisen vanuit Saxion, docenten en studenten meegegeven. Om input uit de markt te halen is er een marktconsultatie geweest met diverse partijen om verfrissende nieuwe ideeën te halen. Aan de hand van de wensen/eisen en ideeën heeft IAA architecten een inrichtingsplan opgesteld. Deze is door Buro Twin samen met studenten van het Saxion verder technisch uitgewerkt om tot contractdocumenten te komen.

In april 2023 is de daadwerkelijke uitvoering van het klimaatplein begonnen. Hiervoor ondersteunt Buro Twin in de uitvoeringsbegeleiding.

Opdrachtgever.

Hogeschool Saxion Enschede

Locatie.

Enschede

Werkzaamheden.

Werkzaamheden invullen

Samenwerken.

Behoefte aan creatieve oplossingen en betrokken vakmanschap? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Shopping Basket